Boom Big Band

Boom Big Band
Boom Big Band
Ga naar de inhoud
Happy Birthday Boom Big Band
Boom Big Band bestaat 40 jaar en dit gaan we vieren!
Na de geslaagde edities van de laatste jaarconcerten van Boom Big Band, met o.a. wereldvermaarde gastartiesten als Andrea Motis, James Morrison, Dee Daniels, Andy Martin, Deborah Brown halen we dit jaar de fantastische Lady Linn naar Boom. Lady Linn toert al meer dan 15 jaar met haar Magnificent Seven in binnen- en buitenland. Met haar album Here we go again en bijhorende singles braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende radiohits zoals A love affair en That's allright. Ze behaalde met dit album een gouden plaat. Haar nummer I don't wanna dance werd ook een grote hit in de Ultratop 50. Ze won de MIA van 2008 als beste vrouwelijke artieste. In 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.
Boom Big Band werd opgericht in 1983 onder impuls van trombonist en drijvende kracht Paul Van Wouwe.
Van 1986 tot 2013 heeft Robert Verelst het dirigentschap waargenomen en is het orkest geëvolueerd naar één van dé Vlaamse referentie-bigbands.
Van 2013 tot 2022 werkte Boom Big Band samen met de Rotterdamse dirigent René Stegman.  
Dree Peremans
Dree Peremans
Sinds 2023 werkt Boom Big Band samen met dirigent Dree Peremans die op zijn zestien, amper vijf jaar nadat hij trombone begon te spelen, al tal van professionele concerten gaf. Hij maakte deel uit van een heleboel projecten in de Belgische jazz-scene o.a. Buscemi, Flat Earth Society, Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo del Tigre en een hoop anderen deden eerder al beroep op zijn expertise op trombone. Ook in zijn activiteiten als componist en arrangeur is duidelijk hoe groot zijn passie voor de jazztraditie is. In 2010 richtte hij zijn ‘post- bop’ formatie REBIRTH COLLECTIVE op, een groep die onder zijn leiding onversneden jazz speelt zoals die in de jaren ’50 klonk, bij wijze van revaloriseren van het swing-idioom. In 2014 nam hij plaats achter de pupiter van de VRT Bigband. In al zijn projecten gaat Dree respectvol maar op innovatieve wijze om met het klassieke jazz- en bigbandrepertoire.
Vele internationale jazzartiesten fungeerden als centrale gast op de succesvolle jaarconcerten.
Getuige hiervan de uiterst succesvolle concerten met Peter Hens, Helena Fontyn, Dee Daniels, Deborah Brown, Rony Verbiest, Andy Martin, Andrea Motis, ...
Als uitgesproken exponent vervolledigen we graag dit rijtje met James Morrison, de wereldvermaarde multi-instrumentalist uit Australië.
Op 30 november 2014 konden een slordige 1000 toeschouwers genieten van deze virtuoos in een tot de nok gevulde Blauwe Zaal van deSingel!

Naast deze eigen producties wordt Boom Big Band regelmatig uitgenodigd bij gerenommeerde Jazzclubs in Vlaanderen en Nederland,
op prestigieuze festivals (Gentse Feesten, Big Band-festival Oostende), andere openbare én privé-aangelegenheden.
Boom Big Band heeft de ambitie om elk project tot een absoluut succes te laten uitgroeien en staat open voor elke samenwerking.

Copyright © Boom Big Band
Boom Big Band
Terug naar de inhoud